Hrvati ne dajo svojih avtocest

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na Hrvaškem svoje avtoceste pred "privatizacijskim ropom" branijo s podpisi.
Oglej si celoten članek

Člani iniciative "Ne damo svojih avtocest" so danes v sabor prinesli dobrih 530 tisoč podpisov,  s katerimi zahtevajo razpis referenduma proti temu, da bi z avtocestami upravljali koncesionarji.

"Zbrali smo 530.853 podpisov, s katerimi hrvaški državljani sporočajo vladi, da niso pripravljeni na še en rop, na drugi privatizacijski top," izjavo enega od članov iniciative Teodorja Celakoskega navaja Jutarnji list.

Zagovorniki referenduma trdijo, da ima država še druge možnosti za reševanje avtocest, omenjajo refinanciranje dolgov in reševanje dela dolga z obveznicami.

Razlagam, da bodo s pomočjo koncesij rešili svoje pokojnine, ne verjamejo, pravijo, da so le prevara državljanov. "Če želimo imeti višje pokojnine so ravno obveznice tiste, s katerimi bi jih lahko povečali," trdi Mijat Stanić iz neodvisnega sindikata cestnih delavcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.