Hrvati ostro odgovarjajo Avstrijcem, češ da so leglo okužb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hrvati se branijo pred obtožbami Avstrijcev.
Oglej si celoten članek

V Avstriji so zaokrožili zapisi, v katrih je izpostavljeno, da je bil festival "Avstrija goes Zrće" leglo okužb za najmanj 94 avstrijskih državljanov. Štab Civilne zaščite mesta Novalja in tamkajšnja turistična skupnost se danes branijo, da je v karanteni pri njih za zdaj 12 pozitivnih in da nihče ni iz Avstrije. 

"Realno, destinacija Novalja je covid-19 varna, destinacijo varujemo z masovnimi testiranji in več argumentov govori  naš prid, da so te objave neresnične," je izpostavil prvi mož tamkajšnje civilne zaščite Ivan Peranić. Dodal je, da imajo v karanteni 12 pozitivnih, a ti prihajajo iz Italije, Luksemburga in Švice. 

Za agencijo Hina je Peranić potrdil, da so zdravstveni uradi nekaj avstrijskih pokrajin 94 pozitivnih primerov pripisali Novalji, zlasti omenjenemu festivalu, ki je na plaži Zrće potekal od 17. do 24. julija.  

Zavrnil je podatke, da je bilo na festivalu 19 tisoč avstrijskih turistov in da je med njimi prišlo do masovnih okužb. Povedal je, da je bilo v tistem tednu opravljenih 12.151 testiranj, da so se nekateri testirali celo večkrat. Odkrili so 16 pozitivnih, med njimi nihče ni bil iz Avstrije. 

Glede na podatke eVisitorja je bilo na vrhuncu festivala v Novalji prijavljenih 3800 gostov iz Avstrije, je dodala Marina Ščiran Rizner iz turistične skupnosti Novalja, med njimi naj bi jih 2500 obiskalo omenjeni festival. 

Danes imajo v Novalji nastanjenih nekaj več od 20 tisoč gostov, največ iz Nemčije in Slovenije, sledijo Poljska, Hrvaška, Češka, Italija in Avstrija. 

pri sosedih Hrvaška obala sicer ostaja oranžna, a v teh delih so razmere najslabše

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:36 29. Julij 2021.

    Hrvat prvo kar naredi v življenju je to da se zlaže, in potem to prakso počne celo življenje. Dežela laznjivcev

  • 21:32 29. Julij 2021.

    Hrvati morajo zavlačevati in zamegljevati rezultate okužb vsaj do 15. avgusta, ko se začne v Nemčiji osnovnošolski pouk.

  • 18:45 29. Julij 2021.

    Hrčkom ni za zaupati.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.