Hrvati prijeli enega najbolj iskanih hekerjev

Foto: Profimedias Hekerski napad Foto: Profimedia Hekerski napad Foto: Profimedia Hekerji heker napad kibernapad kripto kriptonapad
Heker je bil lastnik spletne strani, ki je omogočala naročanje kibernetskih napadov.
Oglej si celoten članek

Hrvaškim policistom je uspelo odkriti in prijeti 19-letnega hekerja, lastnika največje spletne strani, ki je svojim strankam omogočal naročilo kibernetskih napadov DDoS po vsem svetu. 

Spletna stran Webstresser je imela več kot 136.000 prijavljenih uporabnikov. S te strani je bilo do aprila letos izvedenih več kot štiri milijone kibernetskih napadov. Webstresser je po pisanju hrvaških medijev predstavljal največjo grožnjo za spletne storitve, ki jih nudijo banke, poslovni sektor in državne institucije po svetu. 

V kriminalistični akciji so poleg hrvaških kriminalistov sodelovali tudi Europol in varnostni organi Nizozemske, Velike Britanije, Kanade, Srbije, Španije, Italije in Hongkonga. V akciji so prijeli tudi druge hekerjeve sodelavce in naročnike. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:44 25. April 2018.

    Škoda.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.