Hrvatom v uteho slovenske cene

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
Na Hrvaškem pričakujejo nove podražitve cen moke, olja, energije. Če bodo dvignili cene žita, lahko že jeseni pričakujejo tudi vnovično podražitev kruha.
Oglej si celoten članek

Te dni se bo hrvaški kruh podražil za 6 odstotkov. Peki so trgu že sporočili nove cene, kar polovica pa jim nasprotuje. Nada Barišić, predsednica Žitozajednice, katere člani predstavljajo 80 odstotkov domačega trga (kruh, pecivo, moka), pravijo, da je dvig cen nuja, ker je njihov položaj nevzdržen.

"Samo avgusta so se cene moke povečale za 38 odstotkov, od začetka sezone industrijskega plina pa za 50 odstotkov," pravi Barišićeva, ki vztraja, da je podražitev upravičena, ker peki preprosto ne morejo več vztrajati pri sedanjih cenah.

Le cena polbelega kruha, sicer tudi najbolj priljubljenega, za zdaj ostaja enaka. Del malih pekov je izkoristil priložnost in se odločil za takojšen dvig cen, del pa bo počakal do novega leta, poroča 24sata.

No, ob tem pa hrvaški mediji državljane tolažijo z dejstvom, da imajo kljub tej podražitvi še vedno za 50 odstotkov cenejši kruh kot Slovenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.