Hud incident med letom

Foto: Profimedia
Letalo je začelo zelo hitro izgubljati višino.
Oglej si celoten članek

Boeing 737 kitajske letalske družbe Air China, ki je v torek s 153 potniki in devetimi člani posadke letel iz Hong Konga v Dalian je le v desetih minuta iz višine 10.600 metrov padel na tri tisoč metrov, poroča Daily Mail.

Eden izmed potnikov je povedal, da so vzdolž celega letala iz predalov padle kisikove maske, zaradi česar je potnike zajela panika. K sreči ni prišlo do poškodb, letalo se je kmalu vrnilo na prejšnjo višino.

Potnikom so povedali, da je v pilotski kabini nenadoma prišlo do dekompresije, pilot je zavrnil zasilni pristanek.

Kitajska agencija za civilno letalstvo se je odločila podrobneje preučiti primer, saj so z več virov prihajale domneve, da je za nenaden padec višine letala krivo kajenje. V pilotski kabini naj bi pilot in kopilot prižgala cigarete. Sporno je tudi to, da je pilot zavrnil zasilni pristanek, čeprav so mu priporočili kontrolorji.

Za kitajske medije je neimenovani inženir letalstva povedal, da sta pilot in kopilot morda želela prikriti cigaretni dim in izključila ventilator v kokpitu, da bi tako preprečila kroženje dima v kabini.

"V kolikor bo preiskava pokazala, da je prišlo do kršenja predpisev, bodo odgovorni nosili posledice svojih dejanj. Do kršenja pravil imamo ničelno toleranco," so pri tem poudarili pri letalski družbi Air China.

Video Drama na enem največjih letališč v Evropi

Nesreča Letalo treščilo na tla sredi stanovanjskega naselja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.