Hud spopad s policijo v Berlinu

Foto: Epa
Foto: Epa
Protestniki so policiste napadli s steklenicami in kamenjem.
Oglej si celoten članek

Shod ob 1. maju v Berlinu se je sprevrgel v obračunavanje protestnikov s policijo. Slednja trdi, da se je na protestih zbralo okrog pet tisoč ljudi, opazovalci trdijo, da jih je bilo v resnici 20 tisoč. 

Posamezniki so policiste napadli s steklenicami in kamenjem; ko so jih želeli izločiti iz množice ostalih mirnejših protestnikov, so jih napadli. Policija je nato uporabila solzivec in nekaj protestnikov prijela. Trije policisti so bili huje poškodovani. 

Foto: Epa Protesti v Berlinu

Podobni protesti so potekali v več nemških mestih; v Hamburgu je policija z vodnim topom razgnala množico, prijetih je okrog 150 ljudi. Tudi v Leipzigu je policija prijela nekaj protestnikov, ki so metali petarde in druga pirotehnična sredstva. 

Do protestov je prišlo v več državah, tudi v Franciji je policija prijela več protestnikov, nemiri so se vrstili v Turčiji, z vodnim topom je policija razgnala množico tudi v Bruslju. V tem primeru sicer ni šlo za protest, ljudje so se množično zbrali v enem izmed parkov. Ker pri tem niso upoštevali epidemioloških ukrepov, je posredovala policija, se glasi uradno sporočilo. 

Foto: Epa Protesti v Berlinu

Za pravice Tako ob 1. maju protestirajo Francozi in drugje po Evropi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 13:49 2. Maj 2021.

    Nihce se ne drzi ukrepov, pa se "stanje" izboljsuje. Prej so se pa vsi drzali, pa se "stanje" slabsa. Nekak …

  • 10:17 2. Maj 2021.

    Pri nas, ni samo kovid, pri nas je banditizem,ki ga izvaja stranka SD, in ostali satelito. Niso jim več dovolj …

  • 10:13 2. Maj 2021.

    Nacifašisti delujejo po naročilu enako kot pri nas .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.