Huda izguba tudi za Mazdo

Foto: Žurnal24 Ameriška zakonca, Michael (60) in Anne (54) Harris, sta se v Parizu hotela udele
Za golo številko žrtev nesreče airbusa A330-200 se skrivajo številne osebne zgodbe. Med žrtvami je tudi Neil Stuart Warrior, direktor oddelka Mazde za odnose z javnostmi.
Oglej si celoten članek

"Mazda Motor Europe je potrdila, da je Neil Stuart Warrior, direktor odnosov z javnostmi, bil potnik strmoglavljenega letala družbe Air France na letu 447 iz Ria v Pariz. Warriorjeva smrt ni bila uradno potrjena, vendar so včeraj našli dele airbusa v Atlantskem oceanu, pri čemer kaže na malo verjetnost preživelih," so sporočili iz Mazde Slovenija.

Neil Warrior © Mazda

 
Leta 1961 rojeni Neil S. Warrior se je Mazdi Motor Europe kot direktor odnosov z javnostmi pridružil leta 1997, ko je bil odgovoren za produktno komuniciranje, so še sporočili iz družbe in dodali, da jim "je bilo v čast, da so Neila imeli za sodelavca".

"Upamo, da je Zoran še živ''
Med potniki je bil tudi 45-letni mornar Zoran Marković iz Kostelja pri Crikvenici. Mediji so špekulirali, da je zamudil na letalo, zato so ga premestili na usodni let. Njegova soproga je v šoku: ''Vem le, da se je moj soprog vračal domov z letom prek Pariza in Trsta in da ni zamudil na letalo. Domov bi se moral vrniti v ponedeljek popoldne. Zagotovo vem le, da se je vkrcal na letalo, ki je zdaj nekje štiri tisoč metrov pod vodno gladino. Kaj naj vam rečem? Ne vem nič in hkrati vem vse.'' Soproga je vedela, da je nekaj narobe, ko se ni oglasil iz Pariza, kot je bilo načrtovano. Marković ima dve mladoletni hčerki, njegovi sosedje pa vedo o njem povedati vse najboljše.

Mahala sta mu v slovo
Enajstletni šolar iz Bristola je bil na letalu sam. V Braziliji je bil med počitnicami na obisku pri starših, ki delata za brazilsko naftno družbo.

Eithne Walls © AP

 
Zvezda Riverdancea
Med žrtvami je tudi Eithne Walls , ki je bila skoraj desetletje članica irskega svetovno znanega plesnega ansambla Riverdance. "Nikoli je nisem videl brez nasmeha na obrazu. Težko je verjeti, da je tako svetla luč ugasnila tako kmalu in ravno v času, ko je bila najsvetlejša,'' je dejal producent pri Riverdance Julian Erskine . Ob tem pa je bila marljiva študentka medicine.







Aisling Butler © AP

 
"Poskušamo živeti naprej"
Študentki medicine sta bili tudi Irki Aisling Butler (26) in Jane Deasy (27). Potovali sta skupaj z Wallsovo. V Braziliji so bile na obisku pri nekdanjih sošolcih. ''Vemo, da Aisling ni več, prepričani smo. Poskušamo živeti naprej, iti moram naprej zaradi svoje soproge in svoje edine hčerke Lorne,'' je dejal Aislingin oče.









Arthur Coakley ©AP

 
Telefon je obmolknil
Patricia Coakley je sprva ohranjala upanje, saj je mobilni telefon njenega soproga Arthurja Coakleyja zvonil tudi po strmoglavljenju. Zdaj se poskuša počasi sprijazniti z dejstvom, da je najverjetneje mrtev. ''Danes počasi spoznavam, da ga mogoče ne bo nazaj,'' je dejala Patricia.









Graham Gardner © AP

 
Ljubeč in skrben
Med potniki je bil tudi 55-letni Graham Gardner , v Braziliji je delal za naftno družbo. ''Bil je tako ljubeč, skrben in sproščen. Nič ga ni moglo potreti,'' je dejala njegova žena.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.