Hude poškodbe potnikov zaradi turbulence

Foto: EPA
Foto: EPA
31 poškodovanih potnikov, od tega trije z zlomljeno hrbtenico. To je žalostna statistika leta družbe Etihad, ki je nad Indonezijo zašlo v hudo turbulenco.
Oglej si celoten članek

Letalo je bilo na poti iz Abu Dabija v Združenih arabskih emiratih v indonezijsko prestolnico Džakarta, potniki so bili večinoma indonezijski muslimani, ki so se vračali z romanja v Savdski Arabiji.

45 minut pred predvidenim pristankom je letalo zašlo v nepredvideno turbulenco; potniki so ravno končali obed, številni zaradi tega niso bili pripeti. Najhuje so jo odnesli trije potniki, ki so utrpeli zlome hrbtenice, je povedal zdravnik na letališču. Več jih je imelo težave z dihanjem, številni pa so utrpeli udarnine, je dodal.

Indonezijske oblasti so že sprožile preiskavo dogodka, saj vidne nevihte v času leta namreč ni bilo; za zdaj domnevajo, da je turbulenco povzročilo trčenje dveh zračnih mas, ki sta potovali z različnima hitrostma, poroča dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:50 5. Maj 2016.

    Kako pa to, da jih bog ni obvaroval? Nekdo je kreten - oni ali bog, verjetno pa kar oboji.

  • 09:45 5. Maj 2016.

    Oh, ironija...

  • 09:01 5. Maj 2016.

    Alah je velik.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.