Hudo kričanje v Beli hiši preplašilo uslužbence

Foto: Profimedia Bela hiša
Glasno sta se prepirala šef kabineta in svetovalec za nacionalno varnost.
Oglej si celoten članek

Ameriški mediji, kot sta televizija CNN in tiskovna agencija Bloomberg, poročajo, da sta se šef kabineta Bele hiše John Kelly in svetovalec za nacionalno varnost ZDA John Bolton v četrtek hudo sprla glede novega vala migrantov, ki naj bi bil na poti v ZDA, pri čemer naj bi bila tako glasna, da je odmevalo po Beli hiši.

Predsednik ZDA Donald Trump je zelo razburjen zaradi naraščanja števila migrantov, ki prihajajo v ZDA, čeprav je pred volitvami 2016 obljubil, da se bo z njim na oblasti to končalo. Od sobote naprej naj bi bilo posebej napeto, ker je takrat iz Hondurasa preko Gvatemale proti ZDA krenila karavana najmanj 2000 ljudi.

Znotraj Bele hiše potekajo razprave, kako to karavano ustaviti in obenem kako jo izkoristiti politično v korist republikanskih kandidatov na kongresnih volitvah 6. novembra. Trump je v četrtek zjutraj sprožil rafal tvitov proti migrantom in grozil z vojsko na meji z Mehiko ter odvzemom pomoči srednjeameriškim državam.

Foto: Profimedia John Bolton

S tem je nadaljeval tudi v četrtek zvečer na še enem svojih zborovanj s podporniki. Trumpovo ostro stališče naj bi bilo v skladu z Boltonovim. Ta naj bi Kellyju kritiziral ministrico za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen, ki naj ne bi dobro opravljala svojega dela, Kellyju naj bi počil film in je Boltona nahrulil. Kelly naj bi bil še posebej besen, ker Trump trobi v isti rog kot Bolton.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.