Hujšanje zaposlenih, da bi prihranili gorivo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Da bi zmanjšali stroške goriva, letalski prevoznik Ryanair "nagovarja" zaposlene, da izgubijo kilograme, zmanjšuje format svojega časopisa in število ledenih kock v pijačah.
Oglej si celoten članek

Povišanje cen goriva tudi irskega letalskega prevoznika Ryanair sili k različnim načinom varčevanja. Da bi zmanjšali porabo goriva, so zaposlenim predlagali, naj izgubijo nekaj teže, ker bi tako zmanjšali obremenitev na letalu, poroča Daily Mail. Poleg tega je družba napovedala zmanjšanje formata revije za potnike z A4 na A5, omejili pa so tudi število ledenih kock v pijačah. V podjetju ocenjujejo, da bodo tako prihranili nekaj manj kot pet milijonov evrov.

"Zmanjšujemo stroške, kjer je mogoče, največ pa bomo prihranili z zmanjšanjem teže na letalu, s tem pa pri porabi goriva. Svoje zaposlene spodbujamo k hujšanju, nagrada bo sodelovanje na uradnem koledarju podjetja," je dejal tiskovni predstavnik letalske družbe Stephen McNamara.

Z olivo manj do 30 tisoč evrov prihranka

Tudi v preteklosti je imela družba sporne ideje, ki so vključevale stojišča namesto sedežev, vendar ideja ni zaživela. Poleg Ryanaira so imele tudi druge letalske družbe nekonvencionalne ideje, da bi zmanjšale porabo goriva – pri American Airlines so privarčevali več kot 30 tisoč evrov, tako da so v vsako solato dali eno olivo manj. Japonci so šli še dlje – potnike so prosili, naj gredo pred letom na stranišče, da bi tako zmanjšali emisije ogljikovega dioksida.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:02 5. April 2012.

    Če bi leteli brez potnikov, bi bili še lažji in privarčevali še več goriva.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.