"Hvala ti, Steve"

Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: EPA Steve Jobs. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom. Foto: Reuters Žalovanje za Steve Jobsom.
Ljubitelji Applovih izdelkov po vsem svetu in prijatelji se poslavljajo od nekdanjega direktorja Steva Jobsa. "Svet je zaradi Steva neizmerno boljši," pa so sporočili iz Appla.
Oglej si celoten članek

"Steve je danes v miru umrl v spremstvu njegove družine ... Hvaležni smo za vso podporo in prijaznost vseh, ki so delili občutke s Stevom. Vemo, da bo večina od vas molila z nami, in prosimo vas, da spoštujete našo zasebnost v času žalovanja," je v sporočilu za javnost zapisala Jobsova družina.

Zdajšnji direktor Appla Tim Cook je zaposlenim zapisal, da je Apple izgubil vizionarja in kreativnega genija, svet pa je izgubil neverjetnega človeka. "Tisti, ki smo imeli srečo delati z njim, smo izgubili dragega prijatelja in mentorja, ki nas je navduševal. Steve je zapustil podjetje, ki ga je lahko ustvaril le on, in njegov duh bo vedno del Appla," je zapisal Cook.

Ustanovitelj Microsofta in tudi nekdanji Jobsov konkurent Bill Gates je na Twitterju zapisal: "Melinda in jaz izražava globoko sožalje družini in prijateljem Steve Jobsa. Ne zgodi se tako pogosto na svetu, da bi imel kdo tako velik vpliv."

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg pa se je Jobsu zahvalil za mentorstvo in prijateljstvo. "Hvala, da si mi pokazal, kako je tisto, kar si ustvaril, spremenilo svet. Pogrešal te bom."

"Zelo, zelo sem žalosten, ko sem slišal novico o Stevu. Bil je velik mož z neverjetnimi dosežki in neverjetnim sijajem," pa je zapisal soustanovitelj Googla Larry Page. "Njegovo osredotočenje na uporabnikovo izkušnjo je bilo zame vedno velik navdih. Zelo prijazen je bil, da me je sprejel, ko sem postal vodja Googla, in porabil čas, da mi je posredoval svoje nasvete in znanje."

Obama: Dovolj pogumen, da je razmišljal drugače

Jobsa se je spomnil tudi ameriški predsednik Barack Obama. Zapisal je, da sta bila skupaj z Michelle zelo žalostna, ko sta izvedela za njegovo smrt. "Steve je bil eden izmed največjih ameriških inovatorjev – dovolj pogumen, da je razmišljal drugače, močan v misli, da lahko spremeni svet, in dovolj talentiran, da to tudi stori," je v sporočilu za javnost zapisal Obama.

Dodal je še, da je Steve s tem, ko je ustvaril računalnike, prilagojene uporabnikom, in "internet postavil v žep", informacijsko revolucijo naredil ne samo dostopno, ampak tudi zabavno. Tako je po Obamovem mnenju prinesel veselje milijonom otrok.

"Spremenil je naša življenja, redefiniral celotno industrijo in dosegel enega izmed redkih podvigov v zgodovini človeštva: pri vsakem je spremenil način gledanja na svet. Svet je izgubil vizionarja."

Direktor Walt Disneyja Robert Iger pa je v sporočilu za javnost zapisal: "Steve Jobs je bil velik prijatelj in zelo zaupljiv svetovalec. Njegova zapuščina bo presegla izdelke, ki jih je ustvaril, ali podjetje, ki ga je ustanovil."

Dodal je še, da je navdušil na milijone ljudi in da je Disney izgubil člana naše družine ter da je on sam izgubil velikega prijatelja.

"Sledite svojemu srcu"

Dobro pa si je zapomniti tudi številne misli Steva Jobsa. To je del njegovega govora iz leta 2005 na univerzi Stanford: "Zavedanje, da bom kmalu umrl je eno izmed najbolj pomembnih orodij, s katerim se srečujem in to mi pomaga pri velikih življenjskih odločitvah.

Zato ker skoraj vse - zunanja pričakovanja, ponos, strah pred zadrego neuspehom - vse te stvari ob smrti razpadejo, ostanejo pa le tiste najpomembnejše. Zavedanje, da boste umrli je najboljša pot, da se izogneš pasti v razmišljanju, da boš nekaj izgubil. Že sedaj si nag. Zato ni razloga, da ne bi sledil svojemu srcu.

Vaš čas je omejen, zato ga ne zapravljajte za to, da bi živeli življenje nekoga drugega. Ne pustite se ujeti v dogmo - da bi živeli z rezultati razmišljanj drugih ljudi. Ne dovolite si, da bi mnenje drugega preglasilo tistega, ki nastane v vas samih."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:26 6. Oktober 2011.

    In zakaj bi morali biti mi Slovenci hvaležni temu modelu,a je mogoče ustvaru v Sloveniji kakšno dodano vrednost.Edino za kar …

  • 16:34 6. Oktober 2011.

    "Steve Jobs was the Leonardo da Vinci of our age," said popular British novelist and journalist Tony Parsons on his …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.