Hvar: zaradi sezone daljše poletne počitnice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaško ministrstvo je zavrnilo prošnjo osnovnih in srednih šol iz splitsko-dalmatinske županije, da zaradi vročine začnejo pouk teden dni pozneje. Bodo pa v šolske klopi zaradi podaljšanja turistične sezone pozneje šli na Hvaru.
Oglej si celoten članek

Hrvaško ministrstvo za šolstvo je zavrnilo poziv ravnateljev iz splitsko-dalmatinske županije, da se zaradi vročine začetek pouka prestavi na 10. september. Za to so se odločili, ker bo vročinski val do 3. septembra ponehal.

Teden dni pozneje se bo pouk začel le na štirih hrvaških šolah. Dveh splitskih, kjer potekajo gradbena dela, in dveh osnovnih šolah na Hvaru, kjer so podaljšali osrednjo turistično sezono.

Podoben ukrep je ministrstvo sprejelo že lani, ko so začetek pouka za teden dni preložili na območju Dubrovnika, prav tako zaradi podaljšanja osrednje turistične sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.