Identificirali volgograjske napadalce

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruske oblasti so identificirale samomorilska napadalca, ki sta odgovorna za napade v Volgogradu.
Oglej si celoten članek

Odbor za boj proti terorizmu je ugotovil identiteto samomorilskih napadalcev, ki sta odgovorna za smrt 34 ljudi v Volgogradu prejšnji mesec. Šlo naj bi za pripadnika teroristične skupine Buinaksk iz Dagestana, Askerja Samedova in Sulejmana Magomedova. Njuni identiteti so razkrili šele zdaj iz varnostnih razlogov.

Včeraj so namreč varnostne sile izvedle akcijo v Dagestanu in aretirale dva osumljenca, ki naj bi pretihotapila napadalca v Volgograd. Preiskava bo pokazala, kakšno vlogo sta odigrala brata Magomednabi in Tagir Batirov.

Preiskave pa naj še ne bi bilo konec. Iskali naj bi še druge storilce in ljudi, ki naj bi načrtovali dve smrtonosni eksploziji, ki sta odjeknili v Volgogradu 29. in 30. decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.