Ignoranco plačali z mrtvimi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kenijska vlada je bila pred napadom islamskih skrajnežev na nakupovalno središče v Nairobiju opozorjena, tudi iz Izraela, na veliko nevarnost napada, so sporočili varnostni viri.
Oglej si celoten članek

Ministri in poveljnik kenijske vojske so po poročanju kenijskih medijev prejeli informacije o načrtih za obsežen napad. "Izrael je posvaril pred napadi na svoje poslovne interese, vendar so si ta obveščevalna poročila samo podajali iz pisarne v pisarno," je povedal neimenovani vir iz obveščevalnih krogov.

Skrajneži, oboroženi z avtomatskim orožjem in granatami, so 21. septembra vdrli v nakupovalno središče Westgate v Nairobiju. V napadu, ki je trajal štiri dni, je bilo ubitih najmanj 67 ljudi. Odgovornost za napad je prevzela z Al Kaido povezana somalijska milica Šebab.

Po navedbah kenijskih medijev so bili o nevarnosti napada obveščeni ministri za notranje in zunanje zadeve, za obrambo in zakladnico ter poveljnik vojske. "Dobili so podatke o povečani nevarnosti terorizma in načrtih za simultane napade v Nairobiju in Mombasi okrog 13. in 20. septembra," je povedal vir.

Izrael, ki ima tesne stike s Kenijo na varnostnem in obveščevalnem področju, je opozoril na načrte napadov na objekte v izraelski lasti v septembru, ko Judi praznujejo več praznikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.