Igralci kazali na strop, preden se je zrušil

Foto: EPA Nesreča v gledališču Foto: EPA Nesreča v gledališču Foto: EPA Nesreča v gledališču Foto: EPA Nesreča v Londonu
Med predstavo v londonskem gledališču se je zrušil strop in poškodoval 76 ljudi, od tega sedem huje. Na srečo smrtnih žrtev ni.
Oglej si celoten članek

Londonski reševalci so sinoči sporočili, da v nesreči v znanem gledališču Apollo, kjer so v polni dvorani na gledalce med predstavo padali veliki kosi ometa s stropa, ni bilo smrtnih žrtev. Ranjenih je bilo najmanj 76 ljudi, od tega sedem huje, a ni nihče v smrtni nevarnosti.

Več kot 700 ljudi je v četrtek zvečer spremljalo gledališko predstavo z naslovom The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time, ko je okoli 20.15 s stropa začel padati omet v velikih kosih. Kosi ometa so padali ljudem na glave in porušili dele balkonov.

"Slišati je bilo pokanje, preden je začelo padati," je za BBC povedal eden izmed udeležencev predstave.

Igralci so jih opozarjali

"Eden izmed igralcev je zakričal: Pazi!" je za CNN povedala gledalka, ki je kot velika večina ostalih gledalcev mislila, da gre za del predstave. Ko pa je dvorano napolnil prah in so se slišali kriki ranjenih, so se v paniki poskušali rešiti iz dvorane.

"Igralci so gledali in s prstom kazali v strop, izgledali so preplašeno. Potem pa je začelo padati in se je zakadilo. Mislil sem, da gre za del predstave, dokler mi ni nekaj težkega padlo na glavo," je povedal Martin, ki jo je odnesel le z manjšimi praskami.

Do bolnišnice z mestnim avtobusom

Gledališče so izpraznili, ranjenim nudili prvo pomoč pred gledališčem na pločniku, ali pa so jih peljali do bolnišnic s prevoznimi sredstvi, ki so bila na voljo, med drugim z mestnimi avtobusi.

Hitro ukrepanje reševalcev, ki so na kraj nesreče pridrveli tri minute po dogodku, je po Twitterju pohvalil britanski premier David Cameron.

Gledališče Apollo uživa častitljivo starost, saj je bilo zgrajeno leta 1901. V času nesreče je bilo v gledališču 720 ljudi. Preiskava o vzrokih nesreče poteka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.