Ikea bo plačala 50 milijonov odškodnine

Foto: Ikea
Foto: Ikea
ZDA. Ikea se je pogodila o izplačilu 50 milijonov dolarjev odškodnine družinam, katerih otroci so umrli potem ko so se Ikeini predalniki zrušili nanje.
Oglej si celoten članek

Camden Ellis in Curren Collas, stara dve leti in 23-mesečni Ted McGee so umrli, potem ko se je Ikein predalnik zrušil nanje. Ikea je takoj po dogodkih izdala opozorilo, da kupci te predalnike pričvrstijo na zid, po tem, ko je prišlo še do tretjega smrtne primera pa so milijone takšnih predalnikov umaknili s trga.

Do nesreč je prišlo v obdobju med letoma 2014 in 2016.

PREBERITE TUDI:

Poleg denarja, ki ga bo švedski trgovec s pohištvom izplača družinam, katerih otroci so umrli zaradi njenih proizvodov, bodo nakazali tudi tri donacije po 50 tisoč dolarjev, in sicer bolnišnicam, kjer so dečke po poškodbah zdravili. Poleg tega bodo sto tisočakov nakazali združenju, ki se ukvarja z varnostjo otrok.

Odvetniki treh družin po sklenjenem dogovoru, ki so ga potrdili tudi v Ikei, komentirajo, da višina odškodnine govori o resnosti primera. Podrobnosti dogovora ne želi komentirati ne ena ne druga stran.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.