Ikea napovedala nov korak

Foto: Profimedia
Švedski pohištveni velikan je napovedal, kaj namerava v prihodnje.
Oglej si celoten članek

Švedski pohištveni velikan Ikea se bo razširil na južnoameriško tržišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skupina je napovedala, da namerava v naslednjem desetletju odpreti vsaj devet trgovin v Čilu, Kolumbiji in Peruju. V omenjenih državah bodo vzpostavili tudi spletno trgovino.

Prvi mož skupine Inter Ikea Torbjorn Loof je dejal, da se bo Ikea povezala s čilsko družbo Falabella, ki bo Švedom zagotovila hiter dostop do kupcev. Podjetji sta podpisali dogovor, s katerim si je Ikea zagotovila franšizne pravice v vseh treh državah, poroča AFP.

Švedski velikan sicer preverja tudi možnost za širitev v Mehiko, kjer so lani odprli pisarno. Ikea, ki je bila ustanovljena leta 1943, je trenutno prisotna na 49 trgih in ima 418 trgovin.

Falabella, ki kotira na borzi v Santiagu, ima medtem pod okriljem 494 trgovin in 42 trgovskih centrov, v Čilu, Peruju, Kolumbiji, Argentini, Urugvaju, Braziliji in Mehiki pa zaposluje več kot 100.000 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.