Imel je priložnost strmoglaviti že zjutraj

Foto: EPA
Foto: EPA
Zakaj ni Andreas Lubitz strmoglavil že jutranjega leta v Barcelono? Tudi takrat je kapitan zapustil pilotsko kabino, se o Andreasu Lubitzu sprašuje eden od potnikov, ki je "preživel" pilotiranje zdaj že zloglasnega 27-letnika.
Oglej si celoten članek

45-letni potnik Michael, s priimkom se ni želel izpostaviti, je za Bild dejal, da je bil na jutranjem letu Germanwingsa iz Düsseldorfa v Barcelono. Zelo verjetno je, da je letalo kot kopilot upravljal Andreas Lubitz, čez nekaj ur pa je ob povratku iz Španije v Nemčijo letalo zavedno usmeril proti tlom na francoskimi Alpami.

PREBERITE ŠE:

Zakaj ni Lubitz  letala strmoglavil že nekaj ur prej, ko pa je imel vse možnosti, saj je kapitan prav tako zapustil pilotsko kabino, se sprašuje potnik. "Sedel sem v peti vrsti, tako da sem videl prednji del letala. Prednje stranišče takoj za kokpitom očitno ni delovalo, saj je rdeča lučka gorela ves čas poleta."

V nekem trenutku je izza zavese iz sprednjega dela letala prišel možak v svojih štiridesetih v sivem puloverju. "Šel je prek vsega letala v zadnji del, verjetno v tamkajšnje stranišče," pripoveduje priča.

"Po okoli treh do petih minutah se je vrnil in odprl vrata v pilotsko kabino in vstopil." Kot je dodal, ni videl kopilota, sam let pa da je bil povsem normalen.

Germanwings uradno ni sporočil, na katerem letu tistega jutra je Lubitz letel v Barcelono, po doslej znanih informacijah pa je Lubitz v torek zjutraj letel v Španijo in nato dopoldan nazaj proti Düsseldorfu, čeprav bi moral ostati na bolniški. Kot kažejo zadnje ugotovitve nemških medijev, je imel hude težave z vidom. 

 dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:36 30. Marec 2015.

    No to je pa tisto, kar mi pri celotni zgodbi ne štima, pa čeprav je precej nedvoumno predstavljena.

  • 11:36 30. Marec 2015.

    Vsaj 5 milj je mišljenih ta zadnjih. Izraženo v km je spuščanje bilo dolgo ~130 km oz od obale do …

  • 12:28 29. Marec 2015.

    Kaj pišete traparije v samem naslovu . Letalo NI STRMOGLAVILO ampak se je v horizontalnem letu -vodoravnemu , ki je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.