Interpol išče bivšega šefa banke

Foto: Žurnal24 (Foto: Interpol)
Interpol je razpisal tiralico za bivšim prvim možem bankrotirane islandske banke Kaupthing Sigurdurjem Einarssonom. Sumijo ga poneverb in goljufij.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden je policija sicer že aretirala njegovega namestnika Hreidarja Mar Sigurdssona, ki naj bi sodeloval pri ponarejanju dokumentov in manipulacijah na trgu.

Po poročanju islandskih medijev je Einarsson, ki živi v Londonu, tožilcem dejal, da se je pripravljen vrniti v Islandijo in pomagati pri preiskavi propadle banke, če ga ne bodo aretirali ob prihodu v državo.

Mednarodna tiralica je le še dodaten dokaz več, da so bankirji sodelovali pri zlomu islandskih bank oktobra leta 2008.

V sredo je tako banka Glitnir vložila tožbo proti investitorju Jonu Asgeiru Johannessu, ki naj bi banko oškodoval za 1,5 milijona evrov. Denar iz banke naj bi prenesel na svoje podjetje.

Propad islandskih bank, ki je samo britanske varčevalce oškodoval za več milijonov evrov, je sicer predmet kar 20 policijskih preiskav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.