iPhone porabi več kot hladilnik!

Foto: Apple
Foto: Apple
Je vaš iPhone ves čas prižgan? Bolje, da ga ugasnete ...
Oglej si celoten članek

Raziskava Breakthrough Institute je namreč pokazala, da mobilnik iPhone na leto porabi 361 kilovatnih ur (uporaba brezžične povezljivosti, polnjenje baterije), hladilnik pa v povprečju 322 kilovatnih ur električne energije.

Kar deset odstotkov porabljene elektrike po vsem svetu gre na račun komunikacijskih tehnologij. Novi trendi bodo ta odstotek zagotovo še dvignili, so še povedali pri institutu.

"Že sedaj imamo ogromen digitalni oblak, ki se še veča. Potrebujemo čistejšega,“ poudarja tudi Bryan Walsh, strokovnjak pri reviji Time.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 02:46 18. Januar 2014.

    le samsungi na gorivne celice

  • 13:03 17. Avgust 2013.

    hhahaha <br />normalno<br />zato so samsungi vodilni!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.