Iran uspešno izstrelil raketo dolgega dosega

Foto: Žurnal24 Mahmud Ahmadinedžad je sporočil, da je Iran uspešno izstrelil raketo dolgega dos
Iranska tiskovna agencija je sporočila, da je Iran uspešno izstrelil raketo zemlja-zemlja z okoli dva tisoč kilometrov dolgim dosegom.
Oglej si celoten članek
"Misija Sejil 2 z najnovejšo tehnologijo je bila danes izstreljena ... in je natančno zadela cilj," je dejal iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad med obiskom severne iranske province Semnan, kjer so raketo tudi izstrelili. Raketa ima doseg dva tisoč kilometrov – za primerjavo, gre za razdaljo med Ljubljano in Madridom. Iran pa bi lahko z njo dosegel Izrael in vojaške baze ameriške vojske v Perzijskem zalivu.

Izstrelitev rakete bo zagotovo povečala skrbi zahodnih držav glede iranskega jedrskega orožja. Združene države Amerike in njene zaveznice namreč Iran obtožujejo razvijanja jedrske bombe, Teheran pa to že vseskozi zavrača. Iran je sicer že novembra testiral prvo misijo Sejil in jo označil kot novo generacijo raket dolgega dosega.

Washington je v odzivu na izstrelitev rakete dejal, da to znova dokazuje nujnost izgradnje protiraketnega ščita, ki ga ZDA načrtujejo na Poljskem in na Češkem.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.