"Iščem pozornost, a mislil sem resno"

Foto: EPA
Foto: EPA
Napoved, da bomo v enem letu ostali brez prihrankov, naj bi bila plod želje po prepoznavnosti. Alessio Rastani naj v resnici sploh ne bi bil borzni posrednik.
Oglej si celoten članek

Njegove besede o sanjah o novi recesiji so obšle svet, a hitro so se pojavila namigovanja, da gre za prevaranta. Na BBC so se mediji obrnili z vprašanji, kako kvalificiran sploh je Alessio Rastani za komentiranje in napovedovanje razmer na trgih.

V intervjuju je Rastani govoril o tem, da svetu vlada banka Goldman Sachs in da lahko milijoni ljudi pričakujejo, da bodo njihovi prihranki izpuhteli v zrak. Označil se je za neodvisnega posrednika in poznavalca razmer. Video z njegovim intervjujem se je bliskovito razširil po medmrežju.

A tako hitro, kot se je širil video, so zaokrožile govorice, da je Rastani pravzaprav član skupine Yes Man, ki je enkrat že pretentala BBC. Eden njenih članov se je namreč lažno predstavil kot predstavnik podjetja Dow Chemical Jude Finisterra. Pojavila so se celo namigovanja, da naj bi bila lažni Finisterra in Rastani ena in ista oseba.

Borznik ali prevarant?

Za Forbes je Rastani še včeraj dejal, da je borznik. Zatrdil je, da ni povezan s skupino Dow Chemical. Da je borznik, naj bi lahko potrdili njegovi prijatelji, eden njegovih mentorjev naj bi celo bil priznani pisec. "Vsi me poznajo," je zatrdil.

BBC je zavrnil obtožbe, da gre za prevaranta. "Temeljito smo preverili in ne najdemo dokazov, ki bi nakazovali, da je intervju z Alessijem Rastanijem potegavščina," so zapisali. Niso pa želeli razkriti, kako točno so Rastanija preverili pred intervjujem samim.

Je pa zato za The Telegraph več imel povedati Rastani. "Oni so pristopili do mene. Meni gre za pozornost. To je glavni razlog, da sem spregovoril, razlog, da sem pristal v intervju za BBC," je bil odkrit. "Trgovanje je hobi, ne posel. Govorec sem. Veliko govorim in sem navdušen nad javnim nastopanjem". Čeprav je dal intervju zaradi zbujanja pozornosti, zatrjuje, da je "mislil resno vse, kar sem rekel".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.