Islamisti nad policiste, mrtvih več kot 20

Foto: Reuters Bangladeš, spopadi, policija, islamisti Foto: Reuters Bangladeš, spopadi, policija, islamisti Foto: Reuters Bangladeš, spopadi, policija, islamisti Foto: Reuters Bangladeš, spopadi, policija, islamisti Foto: Reuters Bangladeš, spopadi, policija, islamisti
V spopadih med policijo in skrajnimi islamisti je v bangladeški prestolnici Daka umrlo najmanj 22 ljudi.
Oglej si celoten članek

Okoli 70 tisoč protestnikov, ki so v nedeljo zahtevali nov zakon o bogoskrunstvu, se je na policijo spravilo z opekami in kamni, ta pa jih je razgnala z vodnim topom, solzivcem in gumijastimi naboji.

Nasilje je izbruhnilo v nedeljo popoldne, protestniki v trgovskem središču mesta pa so se razšli šele v zgodnjih jutranjih urah. V spopadih je umrlo najmanj 22 ljudi, med njimi tudi policist, ki je umrl zaradi poškodb, zadanih z mačeto. Po navedbah bolniških virov je še več sto ljudi ranjenih.

Nasilje je izbruhnilo, ko je več sto tisoč islamistov v nedeljo zahtevalo nov zakon o bogoskrunstvu. Med drugim so blokirali glavne prometnice v bangladeški prestolnici. Vzklikali so slogane "Alah je največji" in "Ateiste je treba obesiti". Okoli 200 tisoč jih je nato prikorakalo v središče Dake, kjer so izbruhnili spopadi s policijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.