Islamisti naj bi se financirali tudi s prodajo človeških organov

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Iraški ambasador pri Združenih narodih od varnostnega sveta te organizacije zahteva, da razišče navedbe, da naj bi se Islamska država financirala s trgovanjem s človeškimi organi.
Oglej si celoten članek

Ambasador Mohamed Alhakim je za nemško tiskovno agencijo dpa zatrdil, da so v zadnjih nekaj tednih našli več množičnih grobišč s trupli brez organov, prestregli naj bi tudi komunikacijo pripadnikov Islamske države glede tega, katere organe potrebujejo.

Po njegovih zatrditvah naj bi džihadisti v zadnjih tednih tudi ubili vsaj deset zdravnikov, ki pri trgovini z organi niso želeli sodelovati.

Varnostni svet Združenih narodov je sicer že pred dnevi sprejel resolucijo, ki prepoveduje trgovino z Islamsko državo v Iraku in Siriji. Z gospodarskimi sankcijami grozi vsem, ki bi s strani Islamske države kupovali nafto in starine ali ji plačevali odkupnine za talce. Trgovine z organi resolucija ne omenja - po besedah al Hakima zato, ker še nimajo dovolj podatkov za to.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.