Islamska država prevzema posle albanske mafije

Foto: EPA
Foto: EPA
Skrajneži z gojenjem marihuane, ki jo tihotapijo v zahodno Evropo, pridobivajo denar za svoje operacije, piše britanski časnik Daily Mirror. Posle naj bi prevzemali albanski mafiji.
Oglej si celoten članek

Islamska država tako prevzema nadzor nad okoli štiri milijarde dolarjev vrednim poslom gojenja marihuane na farmah v goratem podeželju Albanije, s čimer si gradi trdnjavo v Evropi, piše britanski časnik.

Skrajna skupina se je dobičkonosne dejavnosti lotila, ko so albanske varnostne sile leta 2014 obračunale z mafijo v odročni vasici Lazarat. Gojenje marihuane se s tem ni prekinilo, temveč je vrzel, ki jo je pustila albanska mafija, zapolnila Islamska država, ki kandidate za gojenje novači iz tega območja, pogosto kar iz mafijskih vrst.

Nekdanji šef makedonske vojaške varnostne in obveščevalne službe Vladimir Pivovarov je po pisanju Daily Mirror dejal, da najboljši kandidati za nezakonito delo za džihadiste prihajajo iz vrst mafije. Pridelek nato Islamska država iz Albanije pretihotapi do mafijskih šefov v Italiji, nato pa marihuana potuje po zahodni Evropi.

"Ni se zgodil umik mafije in prihod džihadistov. Meje med albansko mafijo in skrajneži Islamske države so zamegljene. Čeprav je vodstvo drugo, pogosto sodelujejo z istimi ljudmi, da jim pridobijo nezakonito orožje, in uporabljajo iste ljudi za nezakonite dejavnosti," je še povedal Pivovarov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:36 19. Januar 2016.

    Pa ti nisi normalen kaj pišeš!!!Albanci in Srbi brača?????Pa saj ni čudno,da nas tak teptajo naši politiki,če imamo tako blentavo …

  • 23:00 18. Januar 2016.

    Res mogoče samo proba, ne bojo pa jim Albanci tega pustili na lahek način 100% <br /><br />niso šipci glupi …

  • 20:57 18. Januar 2016.

    In Republika Slovenija je bolj solidarna in prijateljska z Albanci kot recimo s Srbi. Kje smo? Na dnu! Drek iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.