Islandci beguncem množično nudijo svoje domove

Foto: EPA
Foto: EPA
Po tako množični reakciji svojih državljanov islandska vlada preučuje možnosti povečanja svoje kvote beguncev.
Oglej si celoten članek

Islandska vlada je prejšnji mesec napovedala, da bo v svojo državo sprejela 50 beguncev iz Sirije; na to napoved se je odzvala tamkajšnja pisateljica Bryndis Bjorgvinsdottir, ki je sodržavljane pozvala, da solidarno podprejo tiste, ki jim je potreben azil, piše britanski Telegraph.

V roku 24-tih ur se je kar deset tisoč prebivalcev države, ki šteje le dobrih 300 tisoč ljudi, odzvalo preko Faceebooka in beguncem ponudilo svoje domove. Hkrati so pozvali svojo vlado, da naj stori več kar se tiče reševanja begunske problematike.

"Sem mama samohranilka 6-letnega sina. Sprejmeva lahko begunca, še najraje otroka. Učiteljica sem in naučila ga bom, da govori, bere in piše v našem jeziku in da se prilagodi naši družbi. Imava potrebna oblačila, posteljo, igračke in vse ostalo, kar bi takšen otrok potreboval. Vsekakor bova zanj plačala tudi letalsko karto," je napisala ena izmed komentatork poziva na Facebooku Hekla Stefansdottir. Njena ponudba je le ena izmed mnogih.

Po tako odmevni reakciji svojih državljanov islandska vlada preučuje množnosti povečanja svoje kvote za begunce. Pristojna ministrica Eyglo Hardardottir je za islandske medije povedala, da preučujejo ponudbe s Facebooka in možnosti povečanja kvote beguncev v njihovi državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 22:52 4. September 2015.

    Naci se zahvaljuje. :)

  • 19:07 4. September 2015.

    V tem se razlikuje normalen razvit narod od primitivnega. Pri nas se to ne bi zgodilo, žal. Smo pač primitiven …

  • mph
    18:18 2. September 2015.

    Marsikje sem se strinjal s tabo v drugih temah, tukaj pa ne oz. ne za vsako ceno. Kje bi pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.