Islandska policija prvič posredovala z orožjem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na Islandiji je policija prvič posredovala z orožjem in pri tem ubila enega človeka.
Oglej si celoten članek

Incident je "brez precedensa" v zgodovini Islandije, ki ima eno najnižjih ravni kriminala na svetu, policisti v državi pa le redko primejo za orožje.

Žrtev streljanja je bil 50-letni moški, ki je v zgodnjih jutranjih urah v svojem stanovanju večkrat streljal, zaradi česar je policija evakuirala prebivalce stavbe na vzhodu Reykjavika. Ker jim ni uspelo vzpostaviti stika z njim, so v poskusu, da bi mu onemogočili nadaljnje streljanje, v stanovanje skozi okno vrgli solzivec.

"To ni delovalo in moški je začel streljati skozi okno stanovanja," je pojasnila policija. Njena ekipa je nato vstopila v stanovanje, pri čemer je dva policista zadela krogla, a nista bila ranjena. Ko sta odgovorila s streli, je moški utrpel usodne poškodbe in kasneje umrl v bolnišnici.

Preiskava je v teku

"Policija incident obžaluje in izreka sožalje družini moškega," je na današnji novinarski konferenci dejal prvi mož policije v državi Haraldur Johannessen.

Poleg tega so že sprožili preiskavo dogodka, s katero želijo ugotoviti, zakaj je moški sploh streljal ter ali je bil morebiti pod vplivom drog ali alkohola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.