Istra v ognjenih zubljih

Foto: Žurnal24 Požar je viden z glavne ceste, ki vodi v Istro. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tik za slovensko mejo, v okolici Kanegre, se gasilci borijo s požarom, ki naj bi bil po zadnjih informacijah razpršen na treh lokacijah. Suho in vroče vreme bi utegnilo požar razširiti.
Oglej si celoten članek

Gasilci zatrjujejo, da so požar zaenkrat omejili, na pomoč pa jim bo priskočilo tudi letalo, ki naj bi preprečilo nadaljnje širjenje požara. Eden izmed gasilcev je poudaril, da je akcija malce otežena, saj gre za precej hribovito in dokaj nedostopno območje Istre.

O vzroku požara lahko zaenkrat le ugibamo, je poudaril dežurni gasilec na terenu, saj sta lahko vzroka tako izredna vročina kot tudi neprevidnost turistov, ki skozi okno odvržejo cigaretni ogorek. Poleg tega je zaskrbljujoče dejstvo, da za prihodnje dni ni napovedanih daljših deževnih obdobij. Prav to bi utegnilo požar še razširiti.

Ljudje za zdaj niso v nevarnosti
Gasilec še dodaja, da ljudje trenutno niso v nevarnosti. Glede na to, da trenutno v Istri počitnikuje ogromno število turistov, pa bodo pristojne oblasti o mogoči nevarnosti požara turiste pravočasno obvestile, saj divja požar v neposredni bližini kampov in počitniških naselbin.

Glede na to, da se dim požara, ki trenutno divja na treh lokacijah, vidi celo s slovenske meje, obstaja sum, da bi bil požar lahko celo podtaknjen ali pa je posledica malomarnosti turistov. Dejstvo, ki potrjuje črna predvidevanja, je tudi to, da vsi požari potekajo neposredno ob cesti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.