Italija ječi, Berlusconi pa kupuje maseratije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Italija v hudi finančni krizi, ki bi lahko potopila celo projekt evra? Pa ja, bi lahko rekli ob vesti, da si je državna administracija pravkar privoščila 19 novih superluksuznih maseratijev.
Oglej si celoten članek

Italijanska opozicija ima razlog več, da nabrusi nože za spopad z vlado Silvia Berluscionija, potem ko je javnost izvedela za potratno potezo njegovih podrejenih.

V času, ko se Italija sooča z rekordnim dolgom na prebivalca, je vozni park ministrstva za obrambo bogatejši za 19 posebej predelanih maserati quttroportejev, ki lahko zdržijo tudi napade z orožjem, poroča Telegraph.

Kot utemeljujejo nakup pregrešno dragih razkošnih limuzin na ministrstvu, jih potrebujejo za varno potovanje pomembnih oseb po nagnetenih ulicah Rima. Obrambni minister Ignazio La Russa je šel celo tako daleč, da je očitke opozicije označil za lov na čarovnice, saj da so bili avtomobili plačani še iz proračuna za leti 2008 in 2009. Takrat o krizi v Italiji še niso govorili, čeprav se je že dodobra kuhala.

Maserati quattroporte v osnovni različici stane od okoli 100.000 evrov, vendar so predelave v blindirana vozila zelo drage, tako da primerek gotovo ne stane manj kot 200.000 evrov, pravijo poznavalci. Šlo naj bi sicer za različico sport GT S s 4,7-litrskim V8 motorjem in 319 kW (434 KM) moči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:52 29. Oktober 2011.

    Kaj pa naši ? A oni se pa s Clioti vozijo al kaj ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.