Italijani imajo nov snežni svetovni rekord

Foto: MeteoWeb Italijani - sneg Foto: MeteoWeb Italijani - sneg Foto: MeteoWeb Italijani - sneg Foto: MeteoWeb Italijani - sneg
V italijanskem mestu Capracotta, ki leži na 1421 metrov nadmorske višine je le v 18-tih urah zapadlo 256 centimetrov snega. Pri nas snega ni pričakovati, hladna jutra pa nas bodo spremljala še tudi v prihodnjem tednu.
Oglej si celoten članek

Po podatkih vremenskega portal MeteoWeb je s količino snežne pošiljke, ki so jo bili deležni v mestu Capracotta v 18-tih urah, zrušen svetovni rekord iz leta 1921. V sosednjem mestu Pescocostanzo, ki leži na 1395 metrih nadomreske višine je po drugi strani konec prejšnjega tedna v manj kot 24-tih urah padlo “le” 240 centimetrov snega.

Prebivalci obeh mestec so iz svojih hiš izstopali skozi okna, na ulicah so dobesedno kopali tunele. Oba mesteca sta v relativni bližini morja; na njihovem območju se mešata hladen in vlažen zrak in večje količine snega niti niso neobičajne. Kljub temu so jih zadnje pošiljke popolnoma presenetile.

Pred tem so svetovni rekord obeležili v Silver Laku v Coloradu, kjer je v noči med 20. in 21. aprilom leta 1921, ko je napadlo 193 centimetrov snega. 

Teden bomo začeli z dežjem

Pri nas se snega ni bati, napovedujejo na Arsu, kljub temu pa se zima, vsaj kar se tiče temperature, noče posloviti. Tudi v prihodnjem tednu se bomo zbujali v hladna jutra, temperature se bodo gibale okrog ničle.

Po zmerno do pretežno oblačnem koncu tedna bomo ponedeljek začeli z dežniki, ponekod po Sloveniji bo deževalo, sicer pa bomo imeli oblačno vreme. Takšno vreme z le nekaj sončnimi žarki naj bi se nadaljevalo vse do prihodnjega konca tedna. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.