Italijani na ulice pošiljajo vojsko

Foto: Epa
Foto: Epa
V Italiji na ulicah in železniških postajah vse več vojakov. Znano, kaj je vzrok.
Oglej si celoten članek

Italijanska vlada se je odločila, da si bo za izboljšanje varnosti na javnih krajih še naprej pomagala z vojsko. V velikih mestih bo policistom in karabinjerjem letos pomagalo 6800 vojakov, to je 1400 več kot doslej, je v petek sporočilo notranje ministrstvo. Posebno pozornost bodo namenili železniškim postajam.

Okoli 800 vojakov naj bi namestili na železniških postajah v večjih mestih, med drugim v Rimu, Milanu, Neaplju, Torinu, Bologni, Firencah in Bariju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Samo v Rimu naj bi pri zagotavljanju varnosti sodelovalo skoraj 1400 pripadnikov vojske, v Milanu naj bi jih na ulicah patruljiralo okoli 800, to je 150 več kot lani.

Del vojakov bo sodeloval tudi pri nadzoru migrantskih centrov, med drugim na otoku Lampedusa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na italijanskem notranjem ministrstvu pravijo, da bo večja navzočnost vojakov na ulicah ljudem dala večji občutek varnosti. Italijanska vojska sicer že od leta 2008 sodeluje pri opravljanju podobnih nalog.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 09:54 21. Januar 2024.

    Tudi pri nas bi jih rabili. Na ulicah in ob meji in ne na NATO 'vajah'. Četudi si stokrat rečemo, …

  • 06:43 21. Januar 2024.

    OGRAJE IN VOJSKO NA MEJE, ILEGALCE VRAČATTTT!!

  • 19:30 20. Januar 2024.

    Kam smo prišli,da v lastni državi nisi varen!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.