Italijo stresel nov močan potres

Foto: EPA
Foto: EPA
Osrednjo Italijo je ponoči stresel nov močnejši potres.
Oglej si celoten članek

Po podatkih ameriške seizmološke agencije USGS so se tla stresla ob 1.35 z magnitudo 5,0. Žarišče potresa je bilo dva kilometra od kraja Pie' del Sasso v deželi Marke deset kilometrov pod površjem Zemlje. Za zdaj ni poročil o škodi ali poškodovanih.

V osrednji Italiji so zadnji teden zabeležili že več močnih potresov. Najmočnejši je bil v nedeljo, ko so se tla stresla z magnitudo 6,5. To je bil tudi najmočnejši potres na Apeninskem polotoku po letu 1980, a na srečo ni zahteval smrtnih žrtev. Je pa povzročil veliko gmotno škodo, saj so se porušile številne zgradbe, ki so bile poškodovane že v potresu 24. avgusta ali v več potresih minulega tedna.

Nedeljskemu potresu je po podatkih italijanskega inštituta za opazovanje potresov INGV sledilo že več kot 1100 popotresnih sunkov, med njimi jih je 20 imelo magnitudo več kot 4,0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:23 4. November 2016.

    karma benitija se vrača kjer je začela

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.