Italijo stresel potres

Foto: EPA
Foto: EPA
Prebivalce juga Italije je danes iz postelje pregnal potres. Poročajo o gmotni škodi in eni smrtni žrtvi.
Oglej si celoten članek

Jug Italije je ponoči stresel potres magnitude 5,3. Epicenter potresa je bil severno od Consenze, v pogorju Pollino, ki leži na meji med deželama Bazilikata in Kalabrija, le 3,8 kilometra pod površjem Zemlje.

Potres je povzročil gmotno škodo na nekaterih stavbah, poročajo pa tudi o smrtni žrtvi. Zaradi kapi je med potresom umrl 84-letni moški. Številni so v paniki bežali na prosto, zaradi razpok pa so evakuirali tudi bolnišnico v kraju Mormanno. O poškodovanih ne poročajo.

Glavnemu potresnemu sunku je po poročanju Italijanskega geofizikalnega inštituta (INGV) šest popotresnih sunkov.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    12:33 26. Oktober 2012.

    Glede na javno sežiganje na mestnem trgu seizmologov, temeljito dvomim, da se bo sploh še kdo ukvarjal s seizmologijo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.