Ivo Vajgl "persona non grata"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Evropski delegaciji pod vodstvom Iva Vajgla kot nezaželeni onemogočili vstop v Maroko.
Oglej si celoten članek

Maroška policija je danes po izstopu iz letala v Casablanci zavrnila delegacijo evropskih poslancev evropskega pod vodstvom Iva Vajgla (ALDE/ Zares) in jim onemogočila vstop v državo. "Maroške oblasti so tik pred zdajci, ko je bila delegacija že na poti, poslance evropskega parlamenta obvestile, da so nezaželeni (persona non grata), čeprav so bile pravočasno obveščene o načrtovanem obisku zasedenega dela Zahodne Sahare," so sporočili iz pisarne evropskega poslanca Iva Vaigla.

Delegacijo, ki je trenutno na poti v Bruselj, sestavljajo Isabella Lövin, članica skupine Zelenih, Vincent Garces, član skupine Socialistov in demokratov, in Willy Meyer, član skupine Združene evropske levice.

Cilj obiska delegacije v Zahodni Sahari in v njenem glavnem mestu Laayounu je bil proučitev stanja človekovih pravic. Delegacija naj bi se sestala s predstavniki civilne družbe, Misije OZN Minurso in z lokalnimi maroškimi oblastmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 06:18 8. Marec 2013.

    Pri nas pa nobenga ne zavrnejo, pa bi jih morali. Nekaterim pa bi morali kupiti nepovratne vozovnice za kamor koli.

  • 23:50 6. Marec 2013.

    Gospoda novinarji in gospoda komentatorji. Kaj vi berete samo priimke ali tudi vsebino. <br />Vajgl je bil član delegacije EU …

  • 23:15 6. Marec 2013.

    VSI ex sds in skd (propadla stranka) so dobili dobro plačane službe v EU institucijah !!! Od T.Ropa dalje !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.