Iz 20. nadstropja po rjuhah na svobodo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bančnima roparjema je iz zapora Chicagu uspel spektakularen pobeg: stlačila sta se skozi le 15 centimetrov široko okno in se s pomočjo rjuh spustila 20 nadstropji.
Oglej si celoten članek

Pazniki so njuno izginotje odkrili šele ob jutranji budnici, tako da imata roparja nekaj ur prednosti.

V lov za 37-letnim Josephom Banksom in 38-letnim Kennethom Conleyjem se je pognala armada policistov s helikopterji, avtomobili, na konjih in s službenimi psi, vendar pa ju do večera še niso našli. Policija ju obravnava kot oborožena in nevarna, kar pomeni, da ju lahko ustrelijo.

Zaprli šole

Zaradi bega so v Chicagu zaprli številne šole, saj je spomin na petkov pokol osnovnošolskih otrok v Connecticutu še vedno zelo živ. Skrb vzbuja tudi dejstvo, da je Banks po obsodbi na dolgoletno zaporno kazen prejšnji teden zagrozil, da se bo maščeval.

Mlajši Banks je bil sicer uspešnejši ropar, saj je iz dveh bank odnesel 600.000 dolarjev. Starejši Conley je uspel medtem v neki banki ukrasti le štiri tisočake, preden so ga ujeli in zaprli v objekt, ki stoji sredi mesta in v katerem obtoženci čakajo na sojenje, obsojenci pa na premestitev v druge zapore.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.