Iz kitajskega rudnika po 36 dneh rešili štiri preživele

Foto: EPA
Foto: EPA
Iz rudnika sadre na vzhodu Kitajske so po 36 dneh rešili štiri preživele. Reševanje je potekalo s pomočjo kapsule skozi dva predora, poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua.
Oglej si celoten članek

Rudarje so takoj odpeljali v bolnišnico. "Njihovo zdravstveno in psihološko stanje je stabilno," je povedal župan mesta Linyi, kjer se nahaja rudnik.

Na Kitajskem so tokrat kapsulo prvič uporabili za reševanje ljudi, pred tem so rudarje na takšen način oskrbovali z vodo, hrano in oblekami, kar jim je tudi omogočilo preživetje 220 metrov pod zemljo.

Rešili so 15 rudarjev, 13 jih še pogrešajo

Foto: EPA Kitajska Nesreča v rudniku sadre v kitajski provinci Shandong se je zgodila 25. decembra lani. Eden od rudarjev je umrl takoj, 11 pa se je uspelo rešiti oziroma so jih rešili kasneje. Skupaj z današnjimi preživelimi so tako rešili 15 ljudi, 13 jih še pogrešajo.

"Od ostalih pogrešanih nismo dobili še nobenega odziva," je dejal župan.

Nekaj dni po nesreči je umrl tudi lastnik rudnika, ki se je utopil na prizorišču nesreče, medtem ko je pomagal v reševalni akciji. Vzrok rudniške nesreče sicer še ni znan.

Vsako leto po ocenah strokovnjakov v rudniških nesrečah na Kitajskem življenje izgubi več tisoč rudarjev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.