Iz NLB je ukradel dva milijona evrov

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Banko NLB v Skopju je oropal 40-letni blagajnik banke, ki je osumljen, da je banko oškodoval za 2,4 milijona švicarskih frankov in 645.000 evrov. Sodnik je zanj že odredil 30-dnevni pripor.
Oglej si celoten članek

Kaznivo dejanje naj bi storil večkrat v dneh od 6. do 10. aprila med opravljanjem dela, poroča makedonska tiskovna agencija MIA.

Blagajnik, ki je po rodu iz Skopja, naj bi tako v prvem poskus odtujil 100.000 švicarskih frankov iz zavoja milijon švicarskih frankov, preden so denar odpremili na letalo. 

V drugem primeru je iz banke odtujil 375.000 evrov in zatajil 300.000 švicarskih frankov, za katere so ga zadolžili kot bančnega uslužbenca. 

V svojem tretjem in zadnjem poskusu je obdržal dva milijona švicarskih frankov in 270.000 evrov, ki jih je dal v darilno vrečko in z njo odšel iz banke, ne da bi kdo opazil, še navaja MTI.

Policija je ob tem sporočila, da obstajajo pisni dokazi, da je osumljenec nameraval ukrasti denar. O motivih njegovega kaznivega dejanja poteka preiskava.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:39 12. April 2017.

    Še vsak ki je kaj odnesel iz NLB, je bil oproščen, zastaran, ali pa naknadno poplačan. Tudi temu blagajniku ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.