Iz rudnika rešili vseh 29 rudarjev

Foto: Žurnal24 Reševanje je trajalo 30 ur. (Foto: Reuters)
Iz kitajskega rudnika so rešili vseh 29 rudarjev, ki so ostali ujeti po vdoru vode.
Oglej si celoten članek

Iz premogovnika v provinci Sečuan na jugozahodu Kitajske so reševalci 30 ur po vdoru vode rešili vseh 29 rudarjev. Reševanje so spremljale številne televizijske postaje, zbrana množica pa je reševalcem, ko so rešili še zadnjega rudarja, glasno zaploskala.

Nesreča se je zgodila v manjšem zasebnem rudniku Batian blizu mesta Neijiang. V času vdora vode je v rudniku delalo 41 rudarjev, 12 rudarjev pa se je rešilo samih. V rudnik naj bi vdrlo okoli 4000 kubičnih metrov vode, ki so jo med reševanjem črpali s črpalkami,

Kitajski rudniku veljajo za najnevarnejše na svetu, vsako leto pa v njih umre več tisoč rudarjev. Po uradnih podatkih je samo lani v rudniških nesrečah umrlo več kot 2600 ljudi, strokovnjaki pa menijo, da je ta številka še večja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.