Iz ruševin povlekli petletnega dečka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Fotografija malega fanta, ki zmeden in okrvavljen sedi v reševalnem vozilu, ki je danes zaokrožila po svetovnih medijih, ponazarja obupne razmere, ki jih je povzročila sirska državljanska vojna in boj za mesto Alepo.
Oglej si celoten članek

Petletni deček Omran Daqneesh je le eden od petih otrok, ki je bil ranjen v včerajšnjem napadu na oblegano mesto, v eni najbolj odločilnih bitk v sirski državljanski vojni.

Prizor, kako brez izrazno sedi na sedežu reševalnega vozila, prekrit s prahom, zmeden, kot da se komaj zaveda poškodbe na čelu, je del video posnetka, ki so ga posneli po enem od napadov, kjer so bili cilj tudi civilisti.

Tamkajšnji zdravnik je za britanske medije povedal, da so bili v napadu ranjeni še štirje otroci, ena mlajša ženska in dva moška.

Ranjenega dečka so oskrbeli v bolnišnici M10 in ga kmalu po tem odpustili.

Boj za mesto Alepo se je v zadnjih tednih, po tem, ko so uporniške skupine, ki se bojujejo proti režimu sirskega predsednika Bašarja al Asada, zavzele nekatere dele mesta.

Pred dvema tednoma je bila v napadu poškodovana prav bolnišnica M10, v katero so sprejeli včeraj ranjenega dečka.

Prejšnji teden so sirski uporniki v sodelovanju z islamističnimi skupinami prekinili dolgotrajno obleganje režimskih enot v vzhodnem delu mesta.

Od takrat se letalski napadi na mesto okrepili, čeprav je Rusija zagotovila, da bodo vsak dan napade za nekaj ur prekinili.

Ruski in ameriški vojaški poveljniki, ki si prizadevajo za to, da Asad odstopi, zdaj iščejo politično rešitev za konec državljanske vojne.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 20:07 19. Avgust 2016.

    Ma dejte novinarčki, če že prepisujete, delajte to korektno! Letalski napad so izvedla režimska letala ali ruska, saj je znano …

  • 13:46 19. Avgust 2016.

    KRETEN ZARUKANI

  • 70 let nazaj je bila Evropa drugačna. Pedofilija; zoofilija, in nage mladoletnice na naslovnicah revij so bile normalne. Medijskih kanalov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.