Iz stavbe nosijo trupla

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V stavbi Združenih narodov v nigerijski prestolnici Abudža odjeknila eksplozija: po zadnjih podatkih je umrlo 18 ljudi.
Oglej si celoten članek

Da je prišlo do eksplozije, so predstavniki Združenih narodov potrdili. Varnostne sile so potrdile, da je eksplodiral avtomobil, ki se je zaletel v stavbo. Samomorilec je umrl v avtomobilu. V bolnišnico naj bi prepeljali 60 oseb, popolnoma pa je uničeno pritličje stavbe.

Generalni sekretar ZN Ban Ki moon je v odzivu zapisal, da je bil to "napad na tiste, ki posvečajo svoje življenje drugim."

Napadajo vsak dan

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, nekateri viri pa menijo, da je v ozadju radikalna islamska sekta Boko Haram. V prevodu njeno ime pomeni 'zahodnjaško izobraževanje je grešno'. Skupina je v zadnjem času praktično dnevno izvajala bombne napade in streljanje v Nigeriji, njena tarča je bila najpogosteje policija. V včerajšnjem napadu na severovzhodu države je umrlo 12 ljudi, med njimi so bili policisti in vojaki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.