Iz zaledenelega jezera rešili več ljudi, iskalna akcija še traja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija in reševalci še vedno iščejo morebitne preživele v jezeru blizu Birminghama v Veliki Britaniji.
Oglej si celoten članek

Več ljudi, ki so jih reševalci potegnili iz vode, naj bi bili v kritičnem stanju. Po prvih informacijah naj bi se otroci zabavali na ledu, predstavniki gasilcev so sporočili, da naj bi led popustil pod njihovo težo.

Na kraju nesreče so pomagali ljudem in jih nato odpeljali v bolnišnico. Na prizorišču so ekipe reševalcev, ki iščejo morebitne preživele, saj ne vedo natančno, koliko ljudi je padlo v ledeno vodo.

Blizu prizorišča nesreče se je zbrala množica lokalcev, nad jezerom je opaziti drone, s katerimi iščejo morebitne ponesrečence.

Temperatura zraka je bila v času nesreče okoli 1 stopinje Celzija, ponoči padejo do -3.

Predstavniki policije opozarjajo na veliko nevarnost ledenih površin, ki na prvi pogled videti zamrznjene, a ne dovolj, da bi led zdržal težo ljudi: "Takih površin bo v naslednjih dneh po državi veliko, zato naj se jih ljudje izogibajo. Zamrznjene reke in ribniki so res lepi, a tudi smrtno nevarni!"

 

* Fotografija je simbolična

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.