Iz zapora pobegnili islamski skrajneži

Foto: Žurnal24 V več kot desetih zveznih državah na severu se šeriatsko pravo že izvaja, čeprav
Iz zapora na severu Nigerije je pobegnilo 800 islamskih skrajnežev.
Oglej si celoten članek

Iz zapora v zvezni državi Bauchi, v katerem svoje kazni prestajajo islamski skrajneži, je v torek zvečer pobegnilo okoli 800 zapornikov. Pobegniti so jim pomagali oboroženi moški, domnevno člani neke skrajne islamske sekte, ki so ob sončnem zahodu napadli zapor.

Napadalci so vdrli v zapor ter se odpravili od celice do celice, jih na silo odpirali in izpuščali zapornike. Del zapora so nato zažgali, nastalo paniko pa izkoristili za beg. Ubiti so bili štirje ljudje, šest jih je v kritičnem stanju.

Za napadom po mnenju policije stoji skrajna sekta Boko Haram. Iz zapora je namreč uspelo pobegniti njenim privržencem, ki se po besedah vodje policije v Bauchiju Danlamija Yar'Adue zdaj verjetno skrivajo v okoliških gorah. 36 ubežnikov se je sicer prostovoljno vrnilo nazaj v zapor, saj prestajajo le nizke zaporne kazni.

Člani sekte Boko Haram so julija lani povzročili množične nemire ter napadli več policijskih postaj in zasebnih domov. Sledil je nasilen odziv policije, pri čemer je življenje izgubilo več kot 700 ljudi. Večina odgovornih za lansko nasilje je v zaporu v Bauchiju čakala na sojenje. Sekta Boko Haram se bori za uveljavitev strogega šeriatskega prava na območju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.