Izgnana veleposlanica

Foto: Žurnal24 ZDA menijo, da je ukrep neupravičen in bo Belorusijo še oddaljil od EU. Zastava
Ameriški veleposlanici je Belorusija svetovala takojšnjo zapustitev države zaradi ameriških gospodarskih sankcij proti Belorusiji.
Oglej si celoten članek

Belorusija je odpoklicala svojega veleposlanika Mihaila Hvostova iz Washingtona, ameriški veleposlanici Karen Stewart pa svetovala zapustitev države.

Za takšne ukrepe se je Belorusija odločila v znak protesta po tem, ko so se ZDA kljub vrsti beloruskih konstruktivnih izboljšav na področju normalizacije odnosov z EU in ZDA odločile za dodatne gospodarske sankcije proti družbi Belneftehim.

Spomnimo, da so ZDA novembra lani zamrznile imetje beloruske petrokemične družbe Belneftehim, ker naj bi jo nadziral tiranski beloruski predsednik Aleksander Lukašenko, nad čigar premoženje so se z zamrznitvijo spravile že leta 2006, pozneje pa še februarja 2007.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.