Izgon Romunov nelegalen

Foto: Žurnal24 Italija ne bi smela izgnati cele skupine Romunov, opozarja Evropska komisija.
Državljani EU so lahko iz članic zveze izgnani samo na individualni podlagi, so se pri Evropski komisiji odzvali na izgon skupine Romunov iz Italije.
Oglej si celoten članek
"Zakonodaja EU državam članicam omogoča ukrepanje proti določenim osebam, posameznikom, ki predstavljajo grožnjo javni varnosti ali javnemu zdravju," se je na izgon danes odzval tiskovni predstavnik evropskega komisarja za pravosodje, svobodo in varnost Frisco Roscam Abbing"Okoliščine skupinskega izgona ne obstajajo," je pojasnil.

Izgon je država izvedla na podlagi novega odloka o izgonu državljanov EU, ki ga je italijanska vlada sprejela po nasilnem napadu na 47-letnico, za katerega je osumljen romunski državljan. Na podlagi odloka so iz Italije izgnali že več kot 30 Romunov, ki naj bi ogrožali javno varnost, v Rimu pa so napovedali, da bo moralo državo v prihodnjih mesecih verjetno zapustiti več tisoč državljanov EU.

Italijanske oblasti so zaradi povečanja števila kriminalnih dejanj v Italiji v zadnjem času, predvsem po vstopu Romunije v EU na začetku leta, že nekaj časa grozile z izgonom nevarnih državljanov Unije. Brutalen napad na 47-letnico je bil kaplja čez rob, zaradi katere so se v Rimu odločili nemudoma ukrepati. Žrtev napada, Italijanka Giovanna Reggiani, ki so jo v noči na torek oropali, pretepli in posilili ter jo pozneje našli napol golo v obcestnem jarku na obrobju italijanske prestolnice, je pozneje za posledicami napada umrla.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.