Izjemna novica iz Italije

Foto: Epa
Foto: Epa
"Čakamo le še potrdilo strokovnjakov."
Oglej si celoten članek

Italija bi utegnila začeti s postopno odpravo ukrepov za zajezitev širjenja pandemije koronavirusa do konca aprila, je za BBC danes povedal italijanski premier Giuseppe Conte.

"Moramo še izbrati sektorje, ki bi lahko ponovno zagnali svoje aktivnosti. V kolikor potezo podpre tudi stroka, bi lahko neke ukrepe sprostili že konec tega meseca," je poudaril Conte in pri tem dodal, da bo do ukinjanja ukrepov prihajalo postopno.

Umrlo sto zdravnikov

V pandemiji novega koronavirusa, ki je Italijo dosegla februarja, je med 17.669 smrtnimi žrtvami v državi tudi sto zdravnikov, je medtem črne številke danes sporočilo združenje zdravnikov Fnomceo.

Predsednik združenja Filippo Anelli je poudaril, da ne morejo več dovoliti, da bi zdravnike in zdravstvene delavce, pošiljali v prve vrste v boju proti virusu brez zaščite. Anelli je na spletni strani združenja izpostavil, da je to nepošten boj. Zadnja žrtev je bila 62-letna družinska zdravnica v kraju Mira.

Med zdravniki so umrli tudi upokojeni zdravniki, ki jih je vlada pred mesecem pozvala k pomoči preobremenjenim zdravnikom v boju proti novemu koronavirusu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po ocenah medijev je virus zahteval tudi 30 življenj med medicinskimi sestrami in negovalnim osebjem.

Koronavirus v SLO NAJNOVEJŠE: Okuženi s covid-19 po občinah

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.