"Izkopal sem ju z lastnima rokama, a bilo je prepozno"

Foto: EPA
Foto: EPA
"Še pes je jokal," je o prizoru, ki ga je ugledal po potresu povedal nesrečni oče.
Oglej si celoten članek

Carlo Grossi je zdravstveni delavec, reševalec v bolnišnici na območju Amatriceja. Ko so se stresla tla, je najprej pomislil na svoja otroka in bivšo ženo. Odpravil se je do hiše, v kateri so živeli, da bi videl, kako je z njimi in naletel na nedoumljive prizore, poroča Ansa. 

"Najprej sem iz ruševin potegnil bivšo ženo. Ranjeno, a živo. Čez nekaj časa sem z rokami in s pomočjo psa našel hčerko Anno in sina Franca. A njima nisem mogel pomagati," pove strti Carlo. "Laga (tako je ime psu) je lajala in kopala, nato pa je še ona začela jokati." Sina je našel na postelji, v enakem položaju kot je običajno spal, "na trebuhu in z rokama okoli vzmetnice".

Od hiše, v kateri so živeli njegovi otroci, je ostal le kup ruševin. "Doživel sem štiri potrese, a si nikoli nisem mislil, da me bo prej ali slej doletela takšna tragedija".

Preberite tudi:

 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.