Izkopali tunel in oropali banko

Domiselni nepridipravi so pretekli konec tedna izkopali tunel do banke in izpraznili več kot 130 zasebnih sefov. Roparji so navkljub temu, da so jih posnele nadzorne kamere, še vedno na prostosti.
Oglej si celoten članek

Argentinske lokalne oblasti iščejo trojico nepridipravov, ki so izkopali tunel do banke v Buenos Airesu in jo dodobra izpraznili. Preiskovalci zatrjujejo, da so lopovi zbežali skozi tunel, dolg 30 metrov, ta pa naj bi bil opremljen s prezračevanjem in osvetljavo. 

"Rop je nadvse navdušujoč," je medijem dejal okrožni tožilec Martin Niklison. Policija se je sprehodila skozi tunel in prišla do najetih pisarniških prostorov. CNN poroča, da je omenjene pisarne junija lani najelo neko argentinsko podjetje.

Oropali kar 130 sefov
Tamkajšnji mediji poročajo, da so roparji v banki, ki je bila zaradi novoletnih praznikov zaprta, izpraznili 130 zasebnih sefov. Policija je sporočila, da so nepridiprave posnele nadzorne kamere. "Posnetek prikazuje trojico, ki z vrečami, polnimi denarja in zlatnine, zapušča banko. Skupna vrednost ukradenih stvari še ni znana," poudari predstavnik policije.

Obstaja prepričanje, da so lopovi tekom zadnjih šestih mesecev izkopali in opremili tunel. Nekajkrat naj bi se zaradi kopanja celo sprožil alarm, vendar pa nadzorniki in policisti, ki so prispeli v banko, niso odkrili ničesar. Vrata in okna so bila nedotaknjena, zato so zabeležili lažni alarm, piše BBC. Pred banko se je takoj po ropu zbrala množica strank oropane banke, ki zahtevajo podatek, ali so moški odnesli tudi njihove dragocenosti.

Nekateri novinarji so se pošalili, da se je trojica pri dejanju zgledovala po filmu z naslovom Bančni rop iz leta 2008. Razlika je le v tem, da se filmski rop zgodi v središču Londona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.