"Izolacija ne bo dovolj"

Foto: Epa
Foto: Epa
Opozorila Svetovne zdravstvene organizacije.
Oglej si celoten članek

Države, ki so uvedle omejitev gibanja svojim državljanom, da bi tako preprečile širjenje epidemije, morajo ta čas izkoristiti za boj z virusom preko svojih zdravstvenih institucij, so sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

"Zahtevati od ljudi, da ostanejo v hišah in omejiti gibanje populacije predstavlja kupovanje časa in zmanjševanje pritiska na zdravstveni sistem. Vendar to samo po sebi ne bo izkoreninilo epidemijo," je izpostavil generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Države je pozval, da čas izolacije izkoristijo za izkoreninjenje virusa in izpostavil šest priporočljivih ukrepov.

Prvi je razširiti človeške vire v zdravstvenih službah, drugi je vzpostavitev sistema za odkrivanje vsakega sumljivega primera na ravni družbe, tretji povečati dostopnost testiranja, četrti je prilagoditi in opremiti ustanove, ki jih bodo izkoristili za zdravljenje in izoliranje pacientov, peti vzpostavitev jasnega načrta za izolacijo kontaktov okuženih in šesti osredotočenje vlad po svetu za zajezitev širjenja koronavirusa.

Koronavirus Šesta žrtev v Sloveniji, so potrdili na UKC

Foto: Profimedia koronavirus COVID-19 test

Direktor WHO meni, da so ti ukrepi najboljši način za zaustavitev prenosa bolezni, da virus, po omilitvi prepovedi gibanja ne bi spet pridobil na razmahu.

Koronavirus 562 potrjenih primerov. Tako je z okužbami po regijah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 04:04 27. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 23:03 26. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.