Izpoved Američanke, ki so jo spolno nadlegovali begunci

Foto: EPA
Foto: EPA
“Eni so me poljubljali po vratu, drugi so me ropali. Na koncu so me rešili Sirci,” svojo grozljivo izkušnjo za silvestrski večer opisuje Američanka, ki je novo leto pričakala v Kölnu.
Oglej si celoten članek

Caitlin Duncan, študentka iz Seattla, je za New York Times izpovedala svojo silvestrsko izkušnjo v Nemčiji. Opisala je, da jo je množica na prepolnem trgu med katedralo in glavno železniško postajo najprej ločila od njenega spremljevalca. Povedala je, da ji je nek moški najprej ukradel klobuk, drug pa jo je zagrabil iz zadnje strani; pretipal ji je žepe in jo pri tem skušal poljubiti po vratu in obrazu.

27-letnica je poskušala pobegniti in svojo izkušnjo povedati policiji, vendar ta je imela polne roke dela ob vsesplošnem kaosu na trgu. Mlada ženska se je tako zopet znašla sredi druge skupine moških, ki so jo grabili po delih telesa in jo vlekli za lase. “Zavzela sem neko obrambno pozicijo, udarjala sem jih in jih odrivala stran, vse dokler nisem uspela pobegniti. Bila sem zelo prestrašena.

Pomagali so ji najti fanta

Med njenim begom so ji napadalci sledili, a pomoč ji je ponudila druga skupina moških. Sirskih beguncev. Formirali so svojevrsten kordon, da se je lahko odmaknila in ji celo posodili telefon, da je poklicala svojega spremljevalca. Ker se nikakor ni mogla spomniti njegove telefonske številke, so ji ga pomagali najti. Par se je končno našel znotraj železniške postaje, ko je Caitlin zajokala od olajšanja.

V skupini, ki je ameriški študentki pomagala, je bil tudi 32-letni osnovnošolski učitelj Hesham Ahmad Mohammad, ki je pobegnil iz Alepa in novo leto praznoval na trgu. Skupaj s prijatelji, ki so nedavno prispeli v Nemčijo iz Sirije.

Novinarjem New York Timesa je povedal, da je bil tudi sam zelo prestrašen, saj so tisti, ki so napadali ženske, izgledali, kot da so zaradi alkohola ali droge ob ves razum. “Ves čas poslušamo grozne stvari o beguncih. Pravijo, da smo vsi slabi in da bi se vsi morali vrniti domov,” je menil Hesham in pri tem dodal, da je zaradi tega zelo žalosten. “Vem, da obstajajo slabi moški. Slabi ljudje na splošno. Vendar o dobrih pa nihče ne govori!

Caitlin Duncan je novinarjem še povedala, da sta s sirskim beguncem ohranila stike in da redno komunicirata preko spletnih omrežij.

Do konca prejšnjega tedna se je na nemško policijo glede neredov na silvestrsko noč obrnilo 751 ljudi, ki so podali 676 prijav, 347 jih vsebuje spolno nadlegovanje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:20 18. Januar 2016.

    Butec, pravi se desnih komunistov

  • 14:17 18. Januar 2016.

    zadeva je precej moderna in izvira iz Egipta-Afrike. https://en.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea

  • mph
    13:04 18. Januar 2016.

    Sicer ne obstajajo, ampak, če bi, bi pa še vedno bili neštetokrat boljša izbira kot desni fašisti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.