Izraelec plesal okoli ujetnice

Foto: Žurnal24 Posnetek z YouTuba je sprožil ogorčenje na Bližnjem vzhodu. (Foto: Youtube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Izraelska vojska je znova osramočena. Na YouTubu se je pojavil posnetek vojaka, kako pleše okoli vklenjene Palestinke, ki ima prevezo čez oči.
Oglej si celoten članek

Video je bil najverjetneje posnet na mobilni telefon, vojak na posnetku pa v okolici jetnice pleše po ritmih arabske glasbe. Palestinka stoji z obrazom, obrnjenim proti zidu.

Posnetek je že sprožil vihar med Palestinci, ki zahtevajo ostre ukrepe proti vojaku. Izraelska vojska dejanje svojega rekruta obžaluje, a hkrati opozarja, da gre za izoliran dogodek, ki ne kaže pravega odnosa vojske do Palestincev.

A slednjih to ne bo zadovoljilo, saj posnetek jemljejo kot dokaz za nasilje in kršenje človekovih pravic, ki da si jih privošči izraelska vojska. Minister, odgovoren za področje zapornikov Issa Qareqei je tako po poročanju BBC mednarodno skupnost pozval, naj pritisne na Izrael, da bi ta ustrezno kaznoval vpletene vojake.

Gre že za drugo mednarodno sramoto za izraelske oborožene sile v zadnjih dveh mesecih. Avgusta je namreč nekdanja vojakinja na Facebooku objavila svoje fotografije, posnete pred vklenjenimi Palestinci s prevezami čez oči. Fotografije je naslovila: "Vojska – moja najlepša leta v življenju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.